Hogyan működik

Foglalás

Próbáld ki te is!
Egyszerű, online foglalás lépésről lépésre.

Túrákról

Mi történik egy túrán?
Elmondjuk hogy néz ki egy nap a vízen!

 

Felkészülés

Mit hozzak magammal?
Segítünk összeszedni!

Nyilatkozat

Ismerd meg a működési elveinket és szabályzatunkat.

Foglalás

Milyen programokból választhatok?

A túráink között találsz fél napos és egész napos programot, illetve van lehetőség több napos expedíciót is összeállítani egyéni igények szerint. Olvasd el a túrák leírását, hogy ki tudd választani a számodra megfelelőt. Ha kérdésed van, írj nekünk!

Mikor indul a kiválasztott program?

A Próbáld ki a kajakozást és a Kajaktúra a Tisza-tavon program oldalán, a naptárban megjelölve látod a túra elérhető időpontjait. Válaszd ki a neked megfelelő dátumot és add meg a résztvevők számát, majd jelentkezz a túrára. Néhány személyes adat megadása után küldd el jelentkezésedet, mi pedig hamarosan e-mailben visszaigazoljuk a foglalást. Ha nem találsz megfelelő időpontot, kérlek írj nekünk!

A Tisza-tó expedíció egyéni igényeid alapján lesz megtervezve egyéni időpontban. A program oldalán néhány információ megadás után felvesszük veled a kapcsolatot.

Hogyan jelentkezhetek?

A Próbáld ki a kajakozást és a Kajaktúra a Tisza-tavon program oldalán, a naptárban megjelölve látod a túra elérhető időpontjait. Válaszd ki a neked megfelelő dátumot és add meg a résztvevők számát, majd jelentkezz a túrára. Néhány személyes adat megadása után küldd el jelentkezésedet, mi pedig hamarosan e-mailben visszaigazoljuk a foglalást. Ebben az e-mailben megtalálod a banki átutaláshoz szükséges információkat. A foglalásodat öt napig tartjuk, majd az átutalás megérkezése után véglegesítjük. Természetesen a foglalásod részleteiről és annak véglegesítéséről e-mailben értesítünk.

A Tisza-tó expedíció egyéni igényeid alapján lesz megtervezve egyéni időpontban. A program oldalán néhány információ megadás után felvesszük veled a kapcsolatot.

Hogyan fizethetek?

A program árát egy összegben, banki átutalással tudod rendezni. A foglalásodat öt napig tartjuk és csak az összeg beérkezésekor véglegesítjük. Amennyiben nem érkezik meg az átutalásod a fenti határidőn belül, sajnos foglalásodat le kell mondanunk.

Honnan tudom, hogy sikeres a foglalásom?

Minden tranzakcióról – foglalás, fizetés, véglegesítés – e-mailben visszaigazolást küldünk. A program indulása előtt külön e-mailben értesítünk a találkozó pontos helyéről és arról, hogyan készülj a programra.

Mi történik, ha le kell mondanom a programot?

A lemondási feltételeink rugalmasak. A részvételi díjat előre utalással tudod rendezni, jelentkezésed a részvételi díj beérkezésekor lesz végleges. Amennyiben nem tudsz részt venni a túrán, kérlek e-mailben jelezd ezt nekünk. Ha lehetséges, a túrádat átfoglaljuk egy másik időpontra. Amennyiben más időpont nem alkalmas, a program indulása előtti 5. naptári napig a teljes összeget visszautaljuk számodra, a program indulásától számított 5 napon belüli lemondás esetén a részvételi díjat nem áll módunkban visszautalni.

Hány főre tudok egyszerre foglalni?

A túra maximum létszámáig tudsz foglalni helyet társaidnak. Az online jelentkezés folyamán a dátum választással egyidőben adhatod meg a résztvevők számát. Sőt, ha többen jöttök, a rendszer kedvezményes árat számol, amit azonnal megjelenítünk, még a jelentkezés elküldése előtt. Előfordul, hogy a kiválasztott időpontra már más is foglalt, ezt a naptárban külön jelöljük, és megmutatjuk a még szabad helyek számát.

Mennyibe kerül egy túra?

Igyekszünk a prémium minőségű felszereléshez és szakértő vezetéshez képest kedvező árakat biztosítani. A túrák adatlapjánál láthatod az adott program árait. Ha több árat látsz, akkor az elérhető legalacsonyabb árat is mutatjuk, személyre lebontva. Az online jelentkezés folyamán a dátum választással egyidőben adhatod meg a résztvevők számát. Ha többen jöttök, a rendszer kedvezményes árat számol, amit azonnal megjelenítünk, még a jelentkezés elküldése előtt. Megéri tehát hozni a haverokat is!

Hogyan használhatom fe a kuponomat?

Ha van érvényes kuponkódod, azt felhasználhatod a jelentkezésed során. A személyes adataid megadásakor a kupon mezőbe írd be a kódot, a kedvezményes árat azonnal kiszámítjuk.

A túrákról

Hol és mikor találkozunk?

A találkozó pontos helyéről a program indulása előtt e-mailben tájékoztatunk. A Tisza-tóhoz utazás egyénileg történik. Közelebb van, mint gondolnád, nézd meg hol vagyunk és hogyan lehet lejutni.

Hogyan jutok a Tisza-tóhoz?

A Tisza-tóhoz utazás egyénileg történik. Közelebb van, mint gondolnád, nézd meg hol vagyunk és hogyan lehet lejutni. Ha kérdésed van az utazási lehetőségekről, keress minket e-mailen, facebook cseten vagy telefonon!

Kezdők is jöhetnek? Lesz oktatás?

Természetesen! A felszerelések beállítása után egy rövid technikai tréning keretében megmutatjuk a helyes evezési és a legfontosabb biztonsági technikákat. Gondosan összeállított flottánkból a testalkatodnak és tapasztalatodnak megfelelő hajót választunk neked.

Hova tudok pakolni?

A túrakajakon elöl és hátul összesen 2 vagy 3 száraz rekesz található. Ide tudod betenni a napi felszerelésed és elemózsiád. Az értékeidnek (telefon, iratok, pénztárca) egy közepes méretű száraz zsákot adunk, hogy dupla biztonságban legyen a hajóban.

Szárazak maradnak a dolgaim?

A kajakozás során folyamatosan nedves környezetben vagyunk, de ez nem azt jelenti, hogy mindenünk átázik. A túrakajakon elöl és hátul összesen 2 vagy 3 száraz rekesz található. Ide tudod betenni a napi felszerelésed és elemózsiád. Az értékeidnek (telefon, iratok, pénztárca) egy közepes méretű száraz zsákot adunk, hogy dupla biztonságban legyen a hajóban.

Bírni fogom?

Programjainkon nem az óriás távok megtétele, hanem a vízen töltött idő élvezete az elsődleges. Egy félnapos programon nagyjából 8-12 kilométert, egy egész napos evezésen kb. 15-25 kilométert teszünk meg kajakkal. Minőségi szórakozás, kikapcsolódás, jóleső fáradtsággal a végén.

Mi lesz, ha beborulok?

Kajakjaink kimondottan stabilak, ezért a véletlen borulás nagyon ritka. Szándékosan viszont gyakran borulunk és bohóckodunk kajakban és a vízben egyaránt. A túra elején megmutatjuk a helyes evezési és a legfontosabb biztonsági technikákat, így a túravezetőn kívül te és társaid is tudni fogják mi a teendő beborulás esetén.

Megállunk pihenni?

Evezés közben több kisebb pihenőt tartunk. Megállunk kis szigeteken, madármegfigyelő tornyokon, kedvenc helyeinken. Minden programon félidőben egy hosszabb megállót tartunk.

Kajakozni nem veszélyes?

Biztonságos, stabil és mégis gyors, kezdők számára is tökéletes túrakajakokkal evezünk. A kajakozáshoz minden egyéb szükséges felszerelést biztosítunk: evezőt, mellényt, esős vagy hidegebb időben hullámkötényt illetve egy száraz zsákot. Természetesen az előírt kötelező felszereléseket is elhelyezzük a kajakban. Mielőtt elindulunk, egy technikai és biztonsági tréningen elsajátítjuk az evezés alapjait, illetve a biztonsági technikákat. Túravezetőink mindent megtesznek a biztonságos evezés érdekében.

Mit nyújt a Chili Outdoors?

Egy szuper sportos kalandot, instant kikapcsolódást, egyedülálló környezetben. Szakképzett, tapasztalt és helyismerettel rendelkező túravezetőt, valamint minőségi, kényelmes, jól karbantartott, biztonságos felszerelést. Mi a programot adjuk, a többi rajtad áll. Ha estére is maradnál, szálláshelyek széles köréből választhatsz a wellness hoteltől a lakóhajóig. Utazás, szállás és minden egyéb kérdésben szívesen segítünk információval, keress minket e-mailen, facebook cseten vagy telefonon!

Mit fogunk enni?

A program során a napi elemózsiádról neked kell gondoskodni. Hozz magaddal elegendő vizet és ételt. A program során van lehetőség étteremben vagy büfében enni.

Rossz időben is evezünk?

A kajakozás nem teremsport, így az időjárás nagyban befolyásolja a programot. Ez nem azt jelenti, hogy esőben, szélben, hűvös időben nem lehet evezni. Ha az időjárás lehetővé teszi a biztonságos kajakozást, akkor természetesen evezünk.

Előfordulhat, hogy az adott napon nem nem tudunk vízre szállni, vagy nem tudjuk teljesíteni az adott távot (szélsőséges időjárás, árvíz). Ezekre az esetekre igyekszünk alternatív időpontot illetve programot biztosítani, amennyiben lehetséges.

Felkészülés

Mit hozzak magammal?
 • kényelmes ruha és cipő kajakozáshoz, legjobb a sport ruházat
 • fürdőruha
 • váltóruha, váltócipő
 • pénz, iratok, telefon, fényképezőgép
 • napi elemózsia
 • egész napra elegendő víz
 • napvédelemhez szükséges krém, sapka, hosszú ujjú felső, napszemüveg
 • esőkabát
 • szükséges gyógyszerek

Összeszedtük részletesen mivel készülj te és mit adunk mi. Nézd meg pakolási segédletünket!

Milyen a megfelelő ruházat a vízen?

Az időjárás és a víz hőmérséklete határozza meg a legjobb evezős ruházatot. Általánosan elmondható, hogy kényelmes, könnyen száradó ruhát érdemes rétegesen viselni. Mi a gyorsan száradó technikai ruházatot ajánlunk. A megfelelő ruházatról írunk részletesen a pakolási segédletünkben.

Milyen elemózsiával készüljek?

Fontos, hogy könnyen ehető elemózsiát csomagolj. A szendviccsel nehéz mellényúlni, de érdemes kiegészíteni valamilyen gyümölccsel, energiaszelettel, esetleg magokkal, aszalt gyümölccsel a napi menüt.

Az egész napra elegendő víz nagyon fontos, hozz kulacsot és minimum 1 liter vizet.

Kell edzenem a túrára?

Túráink általános sportos erőnléttel teljesíthetők, elsősorban kirándulunk, és nem a teljesítményre hajtunk. Garantáljuk, hogy a nap végére kellemesen elfáradsz, de nem kell külön edzeni az evezésre.

Ha mégis szeretnél fejlődni és jobb kondiba kerülni az evezős túrákhoz, túravezetőink szívesen adnak edzéstippeket.

Hogyan jutok a Tisza-tóhoz?

A találkozó pontos helyéről a program indulása előtt e-mailben tájékoztatunk. A Tisza-tóhoz utazás egyénileg történik. Közelebb van, mint gondolnád, Budapestről autóval és tömegközlekedéssel is, körülbelül másfél-két óra az út. Nézd meg hol vagyunk és hogyan lehet lejutni. Ha kérdésed van az utazási lehetőségekről, keress minket e-mailen, facebook cseten vagy telefonon!

Át fognak ázni a dolgaim?

A kajakozás során folyamatosan nedves környezetben vagyunk, de ez nem azt jelenti, hogy mindenünk átázik. A túrakajakon elöl és hátul összesen 2 vagy 3 száraz rekesz található. Ide tudod betenni a napi felszerelésed és elemózsiád. Az értékeidnek (telefon, iratok, pénztárca) egy közepes méretű száraz zsákot adunk, hogy dupla biztonságban legyen a hajóban.

Változhat a program?

A kajakozás során fokozottan ki vagyunk téve az időjárási és környezeti tényezőknek. Előfordulhat, hogy az adott napon nem nem tudunk vízre szállni, vagy nem tudjuk teljesíteni az adott távot (szélsőséges időjárás, árvíz). Ezekre az esetekre igyekszünk alternatív időpontot illetve programot biztosítani, amennyiben lehetséges.

Nyilatkozat

Működés

A Chili Outdoors nem utazási iroda, hanem sport és szabadidős tevékenységet nyújtó, valamint felszerelést bérbe adó vállalkozás. Az árak nem tartalmaznak utazási, szállás, étkezési vagy biztosítási költséget, erről a részvevők egyénileg gondoskodnak. Kajakos programjainkhoz gyakorlattal és helyismerettel rendelkező túravezetőt valamint az előírásnak megfelelő, minőségi felszerelést biztosítunk. A részvételi díj az általunk bonyolított konkrét programokra vonatkozik, részvételre jogosít a túrákra a szabályzat feltételei mellett. Szállás, illetve utazási kérdésekkel kapcsolatban információ formájában segítséget nyújtunk.

Részvételi feltételek
 • A programokon csak fenőttek, illetve felnőtt kíséretében 14. évüket betöltött fiatalok vehetnek részt.
 • Minden résztvevő számára kötelező a biztos úszás tudás, amit a túravezető akár ellenőrízhet is.
 • A rendelkezésre bocsátott felszereléseket az előzetes oktatás szerint rendeltetés szerűen kell használni.
 • Ellenkező esetben bekövetkezett anyagi kár a résztvevőt terheli.
 • A résztvevő köteles a túravezető iránymutatása szerint viselkedni valamint az utasításait minden esetben
 • betartani. Ellenkező esetben a résztvevő kizárható a túrából.
 • A természet védelme alapvető számunkra, ezért a túráinkon tilos szemetelni, vagy a természetet más módon károsítani. Szigorúan tilos továbbá az élőlények bármilyen zavarása, gyűjtése.
 • Fontosnak tartjuk a többi kiránduló és a helyi lakosok nyugalmának biztosítását, ezért mások zavarását és veszélyeztetését nem tartjuk elfogadhatónak.
 • A túrákon ittas vagy bódult állapotban részt venni kifejezetten veszélyes, ezért nem megengedett.
Programváltozás

A kajakozás, mint a természetjárás formája és szabadtéri sport adottságaiból adódóan nagyban függ a környezeti tényezőktől. Az időjárás, a vízviszonyok és a résztvevők fizikai és mentális állapota befolyásolja a program teljesíthetőségét.

A program megvalósulásáról a túravezető dönt, akinek a mérlegelésben a biztonság, a felszerelés megóvása és a törvényi keretek betartása a fő szempot. A túravezető a program előtt és közben is a fenti feltételek mellett dönthet annak megváltoztatásáról illetve felfüggesztéséről.

Amennyiben a program megkezdése előtt belátható, hogy a túra nem teljesíthető (árvíz, extrém időjárás), akkor a túravezető kezdeményezheti a program elhalasztását.

Ezekre az esetekre igyekszünk alternatív időpontot illetve programot biztosítani, amennyiben lehetséges.

Kizáró okok

A túrákon csak felnőttek, illetve felnőtt kísérővel 14. évüket betöltött fiatalok vehetnek részt. A biztos úszás tudás és az általános sportos erőnlét alapvető feltétel. A részvétel saját felelősségre lehetséges.

A szív-és érrendszeri panaszok, mentális és pszichés betegségek, szédülés, koordinációs zavar kizáró okokként jelentkezhetnek a túrákon. Kérlek ha kérdésed van, egyeztess velünk.

A részvételi feltételek be nem tartása azonnali kizárást von maga után. A túráról való kizárást anyagilag kompenzálni nem áll módunkban.

Lemondás

Ha mégsem tudsz részt venni a programon, azt jelezd nekünk. Lemondás esetén a program indulása előtti 5. naptári napig a teljes összeget visszautaljuk számodra, a program indulásától számított 5 napon belüli lemondás esetén a részvételi díjat nem áll módunkban visszautalni.

Ha egy másik időpontban mégis szeretnél részt venni az evezésen, akkor természetesen a foglalásodat a meglévő szabad helyek szerint módosítani tudjuk.

Adatkezelési irányelvek
 • Információgyűjtés

Amikor regisztrálsz az oldalunkra vagy időpontot foglalsz információkat gyűjtünk. Ezek között van a neved, e-mail címed, telefonszámod, számlázási címed. Ezen kívül automatikusan információkat fogadunk a számítógépéről és a böngésződről.

 • Információ felhasználás

Bármely általunk gyűjtött információ felhasználható a felhasználói élményének perszonalizálására, a hirdetési tartalmak testreszabásához, weboldalunk fejlesztésére, szolgáltatásaink javítására, e-mail útján történő megkereséséhez, promócióban vagy felmérésen történő részvételhez.

 • E-kereskedelmi adatvédelem, harmadik félre irányuló vonatkozások

Mi vagyunk az egyedüli tulajdonosai az oldalon gyűjtött infromációknak. A személyi azonosításodra alkalmas információit nem adjuk ki, nem cseréljük el, vagy adjuk át harmadik félnek, semmilyen indokkal, kivéve, ha ez szükséges ahhoz, hogy eleget tegyünk egy tranzakció teljesítésének, pl. egy megrendelés kiszállításának vagy egy túrán való részvételnek. Továbbá kivételt képeznek azon harmadik felek, akik részt vesznek a weboldalunk szerkesztésében, mindaddig amíg ezen felek bizalmasan kezelik a rájuk bízott információkat.

 • Információ védelem

A biztonsági intézkedések széles palettáját alkalmazzuk, hogy fenntartsuk személyi információinak biztonságát. Államilag jóváhagyott titkosítási módszert alkalmazunk, az online közvetített érzékeny információk védelmének érdekében.

 • Sütik használata

Az oldalon haszált sütik javítják a hozzáférést és segítenek azonosítani az ismétlődő látogatókat. Ezen felül, a sütik javítják a felhasználói élményt, azáltal, hogy követik a felhasználókat és az érdeklődési körüket. Ez a süti használat mindazonáltal semmilyen módon nem kapcsolódik az oldalunkon fellelhető személyazonosításra alkalmas információkhoz.

 • Leíratkozás

Az általad megadott e-mail címet használjuk a foglalásaiddal kapcsolatos információk és frissítések, az esetenkénti céges hírek, a termékinformációk stb. megküldésére. Ha egy napon úgy döntessz, hogy le akarsz iratkozni a további e-mailek fogadásáról, ebben segítséget nyújt az e-mailjeink végén megtalálható részletes útmutatás. Leíratkozási link nem található meg foglalást visszaigazoló és a túra emlékeztető e-mailekben, mert ezek a foglalási folyamat szerves részét képezik. Ezeket csak a foglalás törlésével tudjuk megszüntetni.

 • Beleegyezés

Azáltal, hogy használod az oldalunkat, hozzájárulsz adatvéelmi irányelveink betartásához.